Az élet értelme

LOTTÓÖTÖS

Archívum

Archívum
Ne ijedj meg, nem ütöttem meg a főnyereményt. Még. Így van esélyed, hogy Te vidd el a kétmilliárdos álomdíjat. Gondolom már elképzelted egy párszor, hogy te leszel az a szerencsés, aki – fittyet hányva a matematikai esélyekre – egyszer csak úgy ébred, hogy hirtelen ő a világ legszerencsésebb félnótása. Na jó, persze a mostani öttalálatosnál már volt nagyobb nyeremény, de hát az másé volt, meg különben is ki emlékszik rá… De ma (a képzeletedben persze) Tiéd a világ! Hirtelen minden megvalósíthatónak tűnik, minden elérhető, minden megkapható; kit érdekel a munkahely, a válság, az elszabaduló árfolyamok, a csoportos leépítések, a hülye főnököd, a szar idő, a háromszázötven forintos benzinár, Szíjjártó Péter közleménye, vagy Gordon Brown bukása. Ugyan mit számít, amikor annyi pénzed lett, hogy 10 000 hónapig havi kétszázezret kaphatnál kesben (nem számolva persze azt, hogy a havi apanázzsal csökkentett tőkéd persze továbbra is folyamatosan kamatozik), vagy 1 333-szor megkerülhetnéd a Földet, vehetnél magadnak 350 db Opel Astrát, vagy 400 db Fiat 500-ast, esetleg megvehetnél 23 db budai villát, de az sem okozna gondot, ha ki kellene fizetned a parkolásból 3 év múlva behajtásra kerülő 50 000 ft-os költségedet. Akár 40 000-szer. Attól azonban nem kell félned, hogy hirtelen a legmenőbbek közé tartoznál, mert ahhoz legalább kétszer ekkora vagyonodnak kellene lennie.
De most tényleg! Kiszámoltad már, hogy mit kezdenél ennyi pénzzel? Vagy Te abba a kategóriába tartozol, aki inkább az ördög művét látja e „modern” csereeszközben?
És, ha már mindent megvettél amire vágysz, mindenhová elutaztál ahová csak szerettél volna, mindenkinek adtál volna valamennyit, amennyire gondoltál, biztos boldogabb lennél?