Az élet értelme

Csokitojás húsvétra

Archívum

Archívum
Ritkán érzem úgy, hogy be kellene kapcsolódnom bármilyen megmozdulásba is, de vannak aktualitások és nemsokára éppen egy olyan ünnep jön, ami okot ad arra, hogy elgondolkodjunk mennyire is áthatja életünk még oly egyszerűnek tűnő területeit is a globalizáció, amire átlagemberként szinte biztosan nem is gondolunk.
Megint meglebbentette a szárnyát az a bizonyos pillangó valahol a Föld túloldalán, Európa közepén pedig, egészen pontosan Svájc környékén villámló éggel, tornyosuló viharfelhőkkel közeledik a húsvét.
Az előzményekről néhány mondatban: néhány nappal ezelőtt a Greenpeace vírusfilmje körbejárta az internetet, amelyben a Kit-Kat-on keresztül a Nestlét támadják, amiért az olyan vállalalatoktól vásárolja a termékeiben felhasznált pálmaolajat, amelyek szívbaj nélkül irtják ki az orángutánok utolsó menedékeiként fennmaradt esőerdőket, hogy a helyükön termeljék meg azt.
Persze rengeteg tudott és nem is gondolt igazságtalanság, környezetszennyezés, embertelenség és háború van továbbra is a világon, de húsvét közeledtével talán eljut az ingerküszöbünkig az a tény, hogy milyen apróság is elegendő néha ahhoz, hogy mi, hétköznapi emberek is tudjunk változtatni a világ eseményein. Például annyit megtehetünk mindannyian, hogy a húsvéti nyuszit nem a Nestlé-től vásároljuk.
Így lesz a pici pillangó szárnyrebegtetéséből hatalmas égzengés…                    
 

UPDATE: rendes kis fikázás alakult ki a Nestlé Facebook oldalán azok után, hogy valamelyik vaskalapos vezető megpróbálta erőből lenyomni a felháborodott júzereket. Rendes kis bojkott van kialakulóban.
Levelet pedig itt lehet küldeni a Nestlének:

Egy válasz

Hozzászólások lezárva.